Projektikohtumine Tšehhis

3.-7. maini 2015 toimus Tšehhis, Kalrovy Varys, Once Upon a Time projekti teine töökohtumine. Osalesid projektipartnerid Tšehhist, Eestist, Hispaaniast, Belgiast, Türgist ja Rumeeniast. Seekordsel kohtumisel osalesid õpetajad Klaarika Prii, Signe Sume ja Tiina Põder.

Projekti eesmärgiks on tutvustada üht oma riigi kangelast läbi muinasloo. Teise projektikohtumise eesmärgiks oli täpsustada projekti edasised tegevused ja vahetada kogemusi seni läbiviidud projektitegevuste tutvustamisel.

Projekti koordinaatorkool Türgist tutvustas oma esitluses seni läbiviidud tegevusi projektis osalevate lastega. Türgi õpilased on kohtunud Türgi tuntud kirjanikega, käinud teemapargis ning osalenud kirjandusega seotud teemaõhtutel. Projektitööd on tutvustatud ka lapsevanematele, kellega on toimunud vastavasisulised arutelud ning valminud projekti tutvustavad brošüürid.

Töökohtumisel toimus elav diskussioon loo valmimise sisulise vormi üle. Projektipartnerid avaldasid oma arvamust lugude pikkuse ja nende erinevate riikidevahelise jaotamise kohta. Enamus partnereid leidis, et tore oleks oma kirjutatud loo algust jagada kõigi osapoolte vahel ja saada tagasi erinevad lugude lõpud, sest tulenevalt kultuurierinevustest on igal rahvusel kindlasti oma nägemus, mida oleks huvitav omavahel võrrelda.

Esimene töö peab valmima septembri lõpuks, sest siis toimub kolmas projektikohtumine ja seekord Eestis.

Lisaks töistele projektikoosolekutele oli osalejatel võimalus tutvuda Karlovy Vary imearmsa linnakese ja selle ümbruse vaatamisväärsustega, külastada üht Sokolovi keskkooli ning Královské Poříčí algkooli ja kuulata selle õpilaste kontserti kohalikus kirikus. Lisaks eelpool loetletud tegevustele mahtus päevakavasse ka külaskäik Královské Poříčí linnavalitsusse ja linnapea vastuvõtt.

Kokkuvõttes möödus projekti teine kohtumine igati edukalt. Kokku sai lepitud edasine tegevuskava ning võib hakata valmistuma septembriks, mil projektipartnerid meile külla tulevad.

Pilte vaata siit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga