Lauatennisemeister Liisi Koit

Liisi õpib Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis alates esimesest klassist. Samal aastal alustati regulaarselt ka lauatennise treeningutega . Treeneriks oli entusiast Ülo Laks, kes juhendab ka tänaseni. Esimeses klassis osaleti esimestel Pärnumaa maakoolide meistrivõistlustel kõige nooremas vanusegrupis, mis oli 4.-5. klass. Üllatusena võideti ka esimene medal ja meistritiitel. Nii see võidusseeria alguse sai.

Täna on Liisi juba abiturient ja valmistub lõpueksamiteks. Oli viimane võimalus osaleda kooliõpilasena maakoolide meistrivõistlustel. Ja Liisi jällegi võitis. Kokkuvõtvalt on Liisi võitnud alates esimesest klassist kuni viimase klassini – kõik 12 meistritiitlit.

Suuremad katsumused on saadud Eesti meistrivõistlustel, kus saavutati oma vanusegrupis III koht. Ka täiskasvanute võistlustel paarismängus on Eesti MV III koht. Liisi professionaalsus on võimaldanud osaleda ka Euroopa meistrivõistlustel, mis toimus juulis 2013 Tšehhis. Välisriikidest on veel turniiridel käidud Soomes, Lätis, Leedus, Valgevenes ja Prantsusmaal. Treeningkogemusi on omandamas käidud isegi Hiinas.

Külastades meie spordisaalis lauatennise treeningut, siis näeme, et saalis siblib rohkearvuliselt 1.-2. klassi õpilasi. Liisi on võtnud endale juhendada uusi asjahuvilisi, et kindlustada lauatennises ka järeltulevat põlvkonda.

Koolis sai aga korraldatud näitus, kus on eksponeeritud kõik 12 aasta medalid ja diplomid. Olgu need eeskujuks ja püüdluseks noortele järeltulijatele. Koduses kollektsioonis on Liisil 140 medalit ja 126 karikat.

Treeningukaaslased iseloomustavad Liisit kui abivalmis, entusiastlikku, suure tahtejõuga, tegusana ja kohusetundlikuna. Liisi toetav sõna innustab raskustest üle saama.
Lõppkokkuvõttes võib tõdeda, et Liisi on leidnud endale sobiva spordiala ja meeldiva harrastuse.

Õpetaja Urve Indermitte

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga