Arhiiv kuude lõikes: november 2017

5. a klassiõhtu

21.01 toimus kooli aulas 5.a klassiõhtu. Alustati ühise laua ümber maiustamisega.

Klassiõhtu tegevused korraldasid tüdrukud, järgmisel korral on ettevõtlikud poisid. Poiste poolt oli üllatus korraldajatele. Õhtu huvitavamad tegevused olid õhupallidega, lauldi karaoket ja mängiti seltskondlikke mänge.

Lõpetuseks ühiselt koristati aula ja mindi rahulolevalt koju.

Pilte vaata siit.

Koolil käisid külalised Jõgevamaalt

21. novembril 2017 käisid meil külas huvijuhid ja noorootöötajad Jõgevamaalt.

Peale maitsvat koolilõunat meie koolisööklas näitasime külalistele koolimuuseumit, noortekeskust, muusikakooli, spordikeskust ning oma koolimaja. Direktor andis ülevaate meie koolis pakutavatest võimalustest laste arengu ja huvide toetamiseks. Kohtumisel osalesid ka meie õpetajate esindajad.

Meie kooli külastamiseks andis jõgevamaalastele toetava vihje Pärnu Maavalitsus.

Pilte vaata siit.

Väike KooliCanto 2017

15. novembril toimus Sauga Noortekeskuses Pärnu maakonna laste laulufestival Väike KooliCanto 2017. Meie kooli esindas 3. klassi poisteansambel koosseisus Averi Mägi, Andri Kingisepp ja Andreas Puust. Osalejad olid 1.-5.klassi õpilased. Esinesid nii solistid kui ka ansamblid. Tore muusikapidu oli.

Muusikaõpetaja
Elena Mägi

Orienteerumis pühapäev

Pühapäeval, 5. novembril, toimus Kodutütardele ja Noortele Kotkastele orienteerumine. Raja koostas meile Pärnu Orienteerumisklubi West. Rajad olid 2,2km ja 5,2km.

Vanemate individuaalarvestuses saavutas 3. koha Anet Kesküla. Nooremate võistkondlikusarvestuses saavutas 1. koha meie koolist Elis-Kristen Vaher oma tiimiga, 2. koha Heidi Sai ja Kreete Karits ja 3. koha Karmen Aarna oma tiimiga. Vanemate võistkondlikusarvestuses saavutas Anet Kesküla 3. koha oma tiimiga.

Meie koolist osalesid veel Kadi Kruusmann, Ayron Mägi, Marcus Rannamägi , Greete Riiberg ja Anita-Ly Laan.

Anita-Ly Laan

Pärnumaa koolide inglise keele päev

02.11.2017 toimus Paikuse põhikoolis Pärnumaa koolide inglise keele päev.

Iga koolitiim pidi tegema kaasa Halloweeni teemalise postri. Postri peal oli rohkem infot Halloween’i sümbolite ja muu sellise kohta, mida oleme uurinud või tundides omandanud.
Ürituse alguses tantsis meie kooli tiim kooseisus Anita-Ly Laan, Anabel Sikk, Iris Lõsjuk, Anne Marie Tasane, Hanna Maria Tasane ja Käthriin Aasa tantsu “Heinalised”. Me muutsime selle tantsu natuke nõialikumaks. Panime selga nõiariided, tantsisime luudadega ning hiljem muutsime tantsu nime. Tantsu nimeks panime “Nõialised”.

Kohapeal jagati meid segatiimidesse. Koos segatiimidega pidime lahendama Kahoot’i mängu (Kahoot’i mängus oli küsimusi Halloween’i kohta näiteks lõpeta lause “trick … …” (or treat), hetkel lõigatakse kõrvitsa sisse nägu, aga algselt lõigati mille? sisse, algselt lõigati see naerise-kaalika sisse jne), meisterdama endale maski ja enda koolitiimiga lahendama sõnarägastiku. Meie kool saavutas kaksikvõidu sõnarägastiku lahendamisel.

Üritus oli väga vahva!

Käthriin Aasa

Ettevõtlike koolide esindajad Lääne-Virumaalt

1. novembril külastasid meie kooli Ettevõtlike koolide esindajad Lääne-Virumaalt. Külalised said ülevaate, miks meie kool on liitunud Ettevõtlike koolide programmiga ja mida me ettevõtliku koolina teeme.

Külalised soovisid osaleda ka meie tundides. Seekord tegid avatud tunnid õpetaja Tiina Põder 1. klassis, õpetaja Helen Ilves 5. b klassis ja õpetaja Merike Mäemets 7. klassis. Õpetaja Tiiu Muhu näitas koolimuuseumit ning külalised said seal ka mõned ülesanded teha.

Peale tunnikülastust andsid Lääne-Virumaa õpetajad tunnis nähtust tagasisidet, mis oli väga positiivne. Kiideti meie töist õhkkonda klassides, õpetaja ja õpilaste vahelist usalduslikku läbisaamist, vahvalt valitud õppemeetodeid, koolimuuseumi olemasolu ja võimalust vahepeal kooliruumidest väljaspool õppida ning õues käia.

Suur aitäh kõigile, kes külalisi aitasid vastu võtta.

Pilte vaata siit.