Arhiiv kuude lõikes: oktoober 2017

Karl Jaanis võitis kuldmedali


Pildil võidukad Pärnu judoklubi D-vanuseklassi noorsportlased:(vasakult) Marcus-Mattias Prii, Karl Jaanis,Ralf Viipsi, Tair Tiitus ja Kerdon Laubert. | FOTO: Pärnu judoklubi Samurai

21.10.2017 toimus Tallinnas Kristiine judokeskuses Andres Lutsari nimeline judoturniir, kus kolmel tatamil selgusid võitjad 156 osaleja hulgast ja kolmes vanuseklassis.

Asko Looga Pärnu judoklubi Samurai rääkis, et Pärnu poistest tuli D-vanuseklassis kehakaalus kuni 38 kilogrammi võitjaks nelja matšivõiduga Karl Jaanis. Neli võitu sai kirja ka Marcus-Mattias Prii (–27 kg), kuid tema pidi finaalis tunnistama vastase paremust. Tasuks hõbemedal.

Allikas ja loe lisaks https://parnu.postimees.ee/4284803/judokad-noppisid-tallinnast-medaleid.

Osalesime Loodusmuuseumi seeneviktoriinil

19. oktoobril osalesid 8. klassi õpilased Loodusmuuseumi seeneviktoriinil, kus selgusid parimad noored seenetundjad.

Viktoriin toimus veebikeskkonnas www.loodusheli.ee Tartu Ülikooli loodusmuuseumi seeneviktoriin 6.-12. klasside õpilastele.

Viktoriinil esitati õpilastele küsimusi seente mitmekesisuse, eluviisi, erinevate liikide ning nende tunnuste kohta. Osalejad pidid tundma seeni välimuse järgi ning oskama vastata kirjanduse põhjal koostatud küsimustele. Piltide järgi pidid noored tundma ära näiteks nii kitsemampli ja sapipuraviku kui ka vääveltoriku ja soomustindiku.

Võistlusel osales kokku 96 võistkonda, kellest kolm vastasid kõikidele küsimustele õigesti. Hindamine toimus kahes vanuserühmas: 6.-9. klass ja 10.-12. klass. Mõlemas vanuseastmes oli rebimine tihe ning 1.-3. koht läks jagamisele.

Meie koolist osalesid viktoriinil Kadi Kruusmann, Iiris Lõsjuk, Erin Ruul, Anita-Ly Laan, Anne Marie Tasane, Hanna Maria Tasane, Sutt Hedit Sutt, Lisandra Pilli, Käthriin Aasa. 

14. Ole osav ja kiire

19.10.2017 toimus XIV OLE OSAV JA KIIRE! teatevõistluste I etapp.

Võistlustest võtsid osa PJPK 1.-4.klasside õpilased ja külalisvõistkonnad – Are PK, Koonga PK, Libatse LAK, Vahenurme LAK ja Lõpe LAK. Võistlus koosnes neljast kombineeritud teatevõistlusest. Tunnustati kõiki võistkondi PJPK meenega ja kommipakiga.

Kehalise kasvatuse õpetaja
Urve Indermitte

ERRS tunnustas parimaid XII laulu- ja tantsupeol osalenud Pärnu maakonna kollektiive ja nende juhendajaid

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts tunnustas 13.oktoobril XII noorte laulu- ja tantsupeol osalenud kollektiivide juhte. Hea meel on teada anda, et meie Tiina Saart tunnustati lausa kolmes kategoorias – 3.-4. klassi rühmade, 5.-6. klassi rühmade ja neidude rühmade kategoorias.

Palju õnne! Suur aitäh veel kord ka Elena ja Triin Mägile ning kõigile saatjatele, kes lastega laulu-ja tantsupeol kaasas käisid.

Loe lisaks http://errs.ee/.

Rivitrummarite tegus nädalalõpp Tabasalus

Reedel pakkis vahva seltskond koosseisus Iris, Merilii, Hanna Grete, Karolin ja Jaanika oma pagasi õpetaja Elena autosse ja sõit läks Tabasalu poole lahti.

Sealses koolis toimus 6.-7. oktoobril järjekordne rivitrummarite koolitus, millest võtsid osa mängijad Tabasalust, Räpinast, Tallinnast ja Pärnu-Jaagupist. Meie koolitajaks oli helilooja, pedagoog ja orkestrijuht Janne Ikonen Soomest, Rantasalmist.

Oli ikka vahva küll. Saime juurde uusi teadmisi põnevate mänguvõtete kohta. Igal juhul läheme jälle, kui aga kutsutakse.

Pilte vaata siit.