Arhiiv kuude lõikes: mai 2017

Nutikas põhikooli spordipäev 2017

25.05.2017 toimunud 5.-9. klasside spordipäev oli väga edukas tänu õpetajate abile.

Samuti olid kehalise kasvatuse tunnist vabastatud õpilased nobedad tahvelarvutitega andmeid sisestama. Edetabel ja kokkuvõtted sündisid reaalajas ning selleks ei pidanud eraldi tööd tegema. Nii ökonoomset tegutsemist ei ole varem olnud, sest planeeritud ajast saime tublisti varem lõpetatud.

Üle pika aja oli tunda, et oleme valmis koostööd IT-ga tegema ka kehalise valdkonnas.

Tänamata ei saa jätta ka suurepärast ilma.

Kehalise kasvatuse õpetajad Urve Indermitte ja Kaspar Kõiva.

Ole osav ja kiire 2017

24.05.2017 toimus OLE OSAV JA KIIRE võistlussarja kergejõustik 1.-4. klassidele. Koolidest osales Koonga PK, Lõpe LAK, Vahenurme LAK, Libatse LAK ja Pärnu-Jaagupi PK.

Võistluspäeva avas kõnega PJPK direktor Katrin Uustalu, kes innustas lapsi olema ikka osav ja kiire.

Kokku oli võistluspäeval osavaid ja kiireid 122 õpilast. Võisteldi 60 m jooksus, kaugushüppes, palliviskes ja 300 m jooksus. Parimaid tunnustati diplomiga. Kõik osalenud koolid said lisaks auhindu võistlushooaja lõpetuseks. Rõõmu ja sagimist oli palju.

Suured tänud koolide õpetajatele, kes olid alade kohtunikud, samuti olid väga tublid kohtunike abina 7. klassi tüdrukud. Sekretariaadis kirjutasid kauni kirjaga diplomeid Virve Lohu ja Helle Mai Roosileht.

Õpetajate ühisel meelel otsustati, et ka järgmisel õppeaastal alustame uue hooga teatevõistluste kahe etapiga ja kevadel lõpetaks koguni OLÜMPIAGA.

Pilte vaata siit.

Kohtumine Itaalia noortega

4.-9. mail oli Pärnu-Jaagupi Põhikoolis külas 11 noort ja 2 õpetajat Itaaliast Uggiate Trevano vallast. Kohtumine toimus juba kolmandat korda, esimene kohtumine oli meie koolis 2016. aasta veebruaris. Teine leidis aset 2016. aasta oktoobris, kus meie noortel oli võimalus külastada Itaaliat ning kolmas kokkusaamine toimus jällegi meie koolis.
Külalised saabusid 4. mai hilisõhtul, noored majutusid peredesse ning õpetajad hotelli Pärnusse. Peredes elamine oli külaliste suurim soov ja me saime selle täita.
Reedel, 5. mail oli esimene päev koolis. Koolipäev algas Itaalia õpilastele meiega koos tundides viibides. Käidi vene keele ja eesti keele tunnis. Hiljem külastati koos loodusõpetuse, arvuti ja matemaatika tundi. Matemaatika tunnis tegime rühmatööd, kus lisaks matemaatika ülesannete lahendamisele saime sõpradele näidata ka kodualevit. Loomulikult olid kõik ülesanded inglise keeles, millele lisaks läks vaja ka kaarditundmise oskust. Töö toimus Loquizi keskkonnas. Vene keele tunnis õppisime üheskoos lihtsamaid sõnu, jõime teed ja laualt ei puudunud ka samovar. Tundide vahepeal toimus külaliste tervitamine aulas, kus esinesid meie laulu- ja tantsulapsed. Nii külalised, kui meie olime ettevalmistanud esitluse oma riigist, oma vallast, oma koolist.
Peale tundide lõppu tutvustasime külalistele koolimuuseumit, muusikakooli, noortekeskust, kirikut ja rahvamaja. Koolimuuseumis oli õpetaja Tiiu Muhul ettevalmistatud võistlused tüdrukutele lõnga ja niidi kerimises. See oli Itaalia tüdrukutele esimene kord kerida niiti ja lõnga. Muusikakoolis oli meil kõikidel võimalus kuulata kandleansambli väikest kontserti ja proovida oma sõrmedega kandlel helisid tekitada.
Sel päeval tehti veel üheskoos trühvleid ja mängiti koolis öökulli mängu Aurasma keskkonnas. Õhtul toimus kohtumisõhtu, kus esinesid meie kooli neiduderühm ja segarühm. Külalistele õpetati ka mõned Eesti rahvatantsud. Oli väike disko. Plaate keerutasid meie DJ Erin ja DJ Eero.
Nädalavahetusel planeerisime väljasõidu Tartusse. Külastasime AHHAA keskust. Seal vaatasime teadusteatrit ning oli võimalus uue Inimkehade näitusega tutvuda. Samuti oli võimalik ise uudistada eksponaate. Edasi suundusime Lõunakeskuse jäähalli uisutama. Seal oli väga lõbus ning mõned meist õppisid uisutamise selgeks. Lõunakeskuses külastasime ka 4D kino ning peale seda oli meil võimalus vabalt koos aega veeta hostelis Looming.
Pühapäeva hommikusöögi valmistasid meiega kaasas olnud õpetajad ning paar õpilast oli ka abiks. See oli imemaitsev. Peale söömist lahkusime hostelist ja suundusime ERMi. ERMis oli huvitav. Päeva teisel poolel sõitsime bussiga Haanjasse, et näidata külalistele meie suurimat mäge, mis on Suur Munamägi. Seal oli kõrge vaatetorn, millelt saime ülevalt alla vaadata.
Otepää Suusakeskuse läheduses pidasime pisikese pikniku looduses ning oligi tagasisõiduaeg kodudesse käes.
8. mai hommikul toimus vallavanema Ülle Vapperi vastuvõtt vallamajas ja külastasime kohalikku kõrsikutsehhi.
Päeva teise poole veetsime Tolkuse rabas, mis asub Häädemeestel Rannametsa kandis. Rabasse on ehitatud ringikujuline 2,2 km pikkune laudtee, mille läbimiseks kulus meil umbes 2 tundi. Raba lookles üle liivaste luidete, mida kattis männimets. Meie ülesandeks oli pildistada erinevaid taimi ja huvitavaid kohti ning hiljem nendest piltidest kollaaž teha. Tutvusime huvitavate taimede ja kohtadega. Nägime seal nt villaste peadega taimi, mida kutsutakse tupp-villpeadeks, tugevate puitunud vartega mustikaid, sambla sisse ära peitunud tillukesi jõhvikataimi ning otsisime ka kärbsesööja taimi nimetatuna huulheinaks. Kui olime juba kolmveerand teed ära käinud, tuli üks pirakas mägi (Tornimägi), mille otsa oli ehitatud 18 meetrine vaatetorn, sellelt vaateplatvormilt avaneb suurepärane vaade Häädemeeste rannaniidule ja Pärnu lahele ning teiselt poolt Tolkuse rabale. Ning veel üks väga lahe asi mida me nägime – Tolkuse rabas oli loodusvärvidesse maskeerunud emapart, kes haudus mune.
Teisipäev ehk lahkuminemine ja pealinn Tallinn. Hommikul kogunesime kooli kurbadena, sest käes oli lahkumise hetk. Veel viimased pildid, lahkumise kallistused ja punaseks nutetud silmad. Raske oli lahku minna juba nii omaseks saanud sõpradest. Möödunud oli neli imetoredat päeva üheskoos, nüüd äkki nemad lähevad ja meie peame jääma….
Sõbrad lahkusid Tallinna suunas. Esimene visiit tehti Tallinna Reaalkooli, kus sealne õppealajuhataja Madis Somelar tutvustas kooli. Ta rääkis kooli traditsioonidest, sümbolitest ja ajaloost.
Pärast lõunat tehti jalutuskäik Tallinna vanalinnas ja külastati Toompead. Tallinn meeldis itaallastele väga.
Õhtupoolik veedeti Eesti Vabaõhumuuseumis. Sealses Kolu kõrtsis anti üheskoos panus Eesti Vabariigi 100. aastapäeva kingituse valmimisse. Kõik said telgedel kududa reakese Kaarma vaibast ja jäädvustada oma nime seinale.
Lõpuks oligi kätte jõudnud aeg lennujaama minemiseks. Möödunud olid toredad ja tegusad päevad üheskoos. Meie õpilased said endale juurde 11 uut sõpra, kellega aktiivselt edasi suheldakse.

Hanna Maria Tasane, Käthriin Aasa, Anita- Ly Laan, Anne Marie Tasane ja Ayron Mägi