Arhiiv kuude lõikes: oktoober 2016

Pärnumaa matemaatikute õppelaager

24.-25. oktoobril toimus Pärnu-Jaagupi Põhikoolis kolmas Pärnumaa matemaatikute õppelaager. Laager on mõeldud 7.-9. klassi õpilastele, kes on eelmisel aastal matemaatika olümpiaadil  parimate hulka tulnud. Meie koolist osalesid Sigre Kodasma ja Annika Paalberg.

Esimesel päeval õpetasid Tartu Ülikooli tudengid Kairi Nurk ja Liisi Röömel täringute ja kuubikute ülesandeid. Loengutele järgnes strateegiamäng õues Loquiz keskkonnas. Mängu aitas ettevalmistada ja viis läbi Aile Jaansalu. Õhtul mõtlesid kõik rühmad etteantud vahendeid kasutades uusi matemaatikaga seotud mänge. Kõigil oli võimalus need ka läbi mängida ja leida parim mäng. Õhtu lõpetas diskor Margus Holzberg.

Teine päev algas äriideede genereerimise töötoaga, mille viisid läbi Aare Raev ja Taavi Tamm. Koorusid välja ka sellised ideed, mida tasuks edasi arendada. Seejärel oli huvitav ekskursioon Kõrsikusse. Laagri lõpus said kõik õpilased tunnistuse ja loosisid endale väikese kingikoti. Meened olid sponsorite poolt. Õpilased jäid laagriga rahule.

Pilte vaata siit.

Õpetajad õppimas

Sügisvaheajal toimus Pärnu-Jaagupi Põhikoolis õpetajatele Infotehnoloogia ja koostöö koolitus. See on Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse poolt väljatöötatud täiendkoolitusprogrammi Digialgus üks osa. Koolitusel saime praktilisi näpunäiteid, kuidas õppetööd põnevamaks muuta ja õppisime erinevaid koostöö vahendeid. Koolituse viis Läbi Tiiu Leibur.

Täpsemalt saad lugeda siit:
https://digipööre.pjg.ee/2016/10/sugisvaheajal-toimus-opetajatele-infotehnoloogia-ja-koostoo-koolitus/

Pilte vaata siit.

4. klass külastas Pärnu Muuseumit ja Apollo Kino

4. klass külastas 21. oktoobril 2016 Pärnu Muuseumit ja Apollo Kino.

Pärnu Muuseumis tutvuti püsinäitusega “11 000 aastat ajalugu – Elamusi vanast ajast”. Giidi loal sai proovida ka sõjamehe näomaski. Kinos vaadati filmi “Kubo ja kaks pillikeelt”, mis rääkis laste ja vanemate vahelisest igikestvast tingimusteta armastusest.

Pilte vaata siit.

2. klass külastas raamatukogu

2. klass külastas 18. oktoobril raamatukogupäevade raames Pärnu-Jaagupi raamatukogu.

Mereaastaga seotult rääkis Urve Salumaa lastele merest ja merega seonduvast ning tutvustas põnevaid raamatuid merest. Kuulasime ka katkendit Jaak Juske raamatust “Eesti kuulsad meresõitjad ja piraadid.” Oma teadmisi sai proovile panna ristsõna lahendades.

Pilte vaata siit.

Code Weeki järelkaja

15.-23. oktoobrini toimus juba neljas üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week, mille eesmärk on tutvustada programmeerimist lõbusal ja kaasahaaraval viisil.

Selle projekti raames korraldas Pärnu-Jaagupi Põhikool ühe töötoa. Info http://pjkool.ee/codeweek2016/.

Töötoas osales 19 noort. Suuremalt jaolt lõid kaasa meie kooli õpilased, kaugemalt osalesid huvilised Kõmsi Lasteaed-Algkoolist. Katsetasime Lego WeDo ning Edisoni roboteid ja lisaks said osalejad proovida LittleBits elektrooniliste ehitusklotside komplekte.

Töötuba juhendasid Tarmo Pajula ja Aile Jaansalu.

Pilte vaata siit.

Ole osav ja kiire 2016

20.10.2016 toimus piirkondliku võistluse OLE OSAV JA KIIRE võistlussarja I etapp.

Võistlustel osalesid Koonga ja Are Põhikoolid, Lõpe, Vahenurme ja Libatse Lasteaed-algkoolid ja Pärnu-Jaagupi Põhikoolide 1.-4. klasside õpilased, kokku 100 võistlejat.

Kiirust ja osavust prooviti neljal kombineeritud võistlusrajal. Võistlused olid emotsionaalsed ja pingelised. Lõppkokkuvõttes oli rahulolu suur.

Pilte vaata siit.