Arhiiv kuude lõikes: aprill 2016

Kivid ja kännud 2016

15.-17. aprill 2016 toimus Pärnumaa võistlus Kivid ja Kännud. Seal osalesid Kodutütred, Noored Kotkad ja Naiskodukaitsjad.

Suure raja poiste arvestuses oli 7 võistkonda ning Kodutütarde võistkondi 5. Kännulisel ehk suuremal rajal rännati ca 55km. Nende tegevust segasid pahalased (vastutegevus).

Meie koolist said Ursa Majori Kodutütred II koha koosseisus kuulusid Ann-Kristin Vaher ja Anet Kesküla. Poiste arvestuses I koha tiimi kuulus Keimo Reimets ning III koha tiimi Marco Lusik, Endrik Allen Saagim ja Kevin Kodasma.

Algasid südamekuu kõnnid

Kolmapäeval, 6. aprillil 2016, toimus esimene südamekuu tervisekõnd. Oma südame tervise peale mõtlesid nii laste, lapsevanemate kui õpetajate esindajad.

Heameel on tõdeda, et ka meie kooli IT-mees oli kõndijate rivis. Esimsel tervisekõnnil jõudsime teha üle 6000 sammu. Arvestades kogu päeva jooksul kõnnitut, said südame tervisele vajalikud 10 000 sammu kõigil läbitud.

Järgmine tervisekõnd toimub 13. aprillil kell 17.00 algusega gümnaasiumi peaukse juurest. Olete oodatud!

Südamekuu juhatas sisse tütarlaste võimlemisrühm

Südamekuu juhatas sisse teisipäevasel üldkogunemisel tütarlaste võimlemisrühm oma akrobaatilise kavaga Helle-Mai juhendamisel. Esinesid Elis Kristen ja Karolin III klassist, Karola, Kristel, Merilii, Ragne, Janeli ja Karmen IV klassist.

Alustasime esinemiskava õppimist jaanuarikuus. Palju aega kulus sobiva muusika leidmiseks ja kava koostamiseks. Esialgu harjutasime tagasihoidlikult vahetundide ajal ja klassis, siis juba julgesime leida aega võimlas ja aulas. Kuna kava oli küllalt keeruline, siis tuli meil palju tööd teha. Tüdrukud pidasid vastu, õpetaja ka. Meeldivam osa esinemiskavast olid püramiidid ja akrobaatika, mis panid pealtvaatajad saalis vaimustunult plaksutama.

Pilte vaata siit.

Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumi külastas Andres Ammas

Neljapäeval, 31. märtsil 2016 külastas Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumi riigikogu liige Andres Ammas. Teda saatsid Heli Künnapas ja Epp Alatalu. Andres Ammas kohtus meie kooli 7.-12. klassi õpilaste ja õpetajatega ning rääkis tööst riigikogus ja seal hetkel arutusel olevatest teemadest.

Õpiased said uurida riigikogu liikmelt neid huvitavate teemade kohta – näiteks miks loodi uus erakond Eestisse, aga loomulikult ka pagulaste kriisi võimalike lahenduste kohta. Andres Ammas uuris omakorda noorte valmidust tegutseda tulevikus ettevõtjatena ning kiitis meie kooli õpilaste suhteliselt arvukat suundumust endale ise tööandjaks pürgida.

Pilte vaata siit.