IV projektikohtumine Rumeenias

2015. aasta novembrikuu viimastel päevadel toimus Erasmus+ projekti „Once Upon a Time“ raames töökohtumine Rumeenias, täpsemalt Transilvaanias ja Galatis.

Kuna oli parajasti Rumeenia riigi aastapäev, olid paljud pered sõitnud linnadest mägedesse puhkama. Suusatada küll ei saanud, selleks oli lund vähevõitu, aga mägedes viibimine oli juba elamus omaette. Puhkasime meiegi paar päeva suusakuurordis, käisime käsitöölaadal ja jalutasime mööda lumiseid mägiteid. Nägime aastapäeva paraadi ja tegime huvitava ringkäigu Basovi ainsas luteri kirikus, mida pärast tulekahju hakati kutsuma „mustaks kirikuks“ ja mis oma sisemuselt vägagi meenutas Tallinna Toomkirikut. Külastasime ka suurimat Transilvaania vaa tamisväärsust – krahv Vlad Tepesi lossi, mille õhustikust on Bram Stoker oma Dracula lugudeks inspiratsiooni saanud. Galatis tutvusime meid võõrustava kooliga, nautisime heatasemelist kontserti ja pidasime maha järjekordse töökoosoleku. Nagu kokku lepitud, olid kõik osalevad koolid kirjutanud oma lõpud neile saadetud lugudele ja need ootavad nüüd illustreerimist.

Järgmisele kohtumisele oodatakse meid Barcelonasse märtsi algul. Selleks puhuks joonistavad meie algklasside õpilased praegu illustratsioone meile Belgiast saadetud loole „India vesiroosid“. Meie lugude raamat peaks valmima projekti lõpetamise ajaks, kui kohtume Belgias mai algul.

Pilte vaata siit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga