Arhiiv kuude lõikes: veebruar 2016

3. ja 4. koht Miniliiga võrkpalli Pärnumaa turniiril

18.02 toimus Pärnu-Jaagupi Spordikeskuses Miniliiga võrkpalli Pärnumaa turniir. Saavutati tubli III koht. Võistkonnas olid järgmised õpilased:

Erin Ruul, Lisandra Pilli, Greete Riiberg, Elisabeth Kustassoo, Viktoria Ellermaa ja Kaisa Lember.

Poiste võistkond saavutas 4. koha ja võistkonnas olid Uku-Priit Kuningas, Aigar Blande, Ayron Mägi, Mel-Fred Lehispuu ja Kaisa Lember.

Õpilaste osalemine maakoolide meistrivõistlustel

Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumit esindasid 2. veebruaril 2016 Audrus Maakoolide võrkpalli meistrivõistlustel 8-9 klassile järgmised õpilased:

  1. Reimo Ruul
  2. Marco Lusik
  3. Joel Ild
  4. Raido Sikk
  5. Markus Põder
  6. Marcus Kangur

Tasavaägistes mängudes saavutati kolmas koht, järgmine võrkpallivõistlus kooliliiga sarjas toimub 8-9 klassile 1 märtsil Häädemeestes.

Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumit esindasid 5. veebruaril 2016 Jõulumäel Maakoolide meistrivõistlustel suusatamises:

  1. Uku Priit Kuningas
  2. Ayron Mägi
  3. Mel Fred Lehispuu
  4. Anton Härm
  5. Hanna-Maria Tasane
  6. Anita-Ly Laan
  7. Iris Lõsjuk
  8. Hendrik Kivisild
  9. Reimo Ruul
  10. Vetemari Kuningas
  11. Kaidi Pikner
  12. Kassandra Opekunova
  13. Erich Eerman
  14. Joosep Mattis Eriste
  15. Krislin Kalmet

Teatesuusatamises saavutasid esikoha Reimo Ruul, Erich Eermann ja Joosep Mattis Eriste.

Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumit esindasid 10. veebruaril 2016 Kilingi-Nõmmes Maakoolide saalijalgpalli meistrivõistlustel 1.-3. klassile järgmised õpilased:

  1. Tauri Avarmaa
  2. Joel Siim Peters
  3. Kevin Urban
  4. Mattias Tõnts
  5. Heidi Sai 3 kl
  6. Aron Kaljur
  7. Andreas Puust

Kokku osales 8 kooli, kelle hulgas saavutati 4 koht, parim mängija Pärnu-Jaagupi võistkonnas oli Joel Siim Peters.

IV projektikohtumine Rumeenias

2015. aasta novembrikuu viimastel päevadel toimus Erasmus+ projekti „Once Upon a Time“ raames töökohtumine Rumeenias, täpsemalt Transilvaanias ja Galatis.

Kuna oli parajasti Rumeenia riigi aastapäev, olid paljud pered sõitnud linnadest mägedesse puhkama. Suusatada küll ei saanud, selleks oli lund vähevõitu, aga mägedes viibimine oli juba elamus omaette. Puhkasime meiegi paar päeva suusakuurordis, käisime käsitöölaadal ja jalutasime mööda lumiseid mägiteid. Nägime aastapäeva paraadi ja tegime huvitava ringkäigu Basovi ainsas luteri kirikus, mida pärast tulekahju hakati kutsuma „mustaks kirikuks“ ja mis oma sisemuselt vägagi meenutas Tallinna Toomkirikut. Külastasime ka suurimat Transilvaania vaa tamisväärsust – krahv Vlad Tepesi lossi, mille õhustikust on Bram Stoker oma Dracula lugudeks inspiratsiooni saanud. Galatis tutvusime meid võõrustava kooliga, nautisime heatasemelist kontserti ja pidasime maha järjekordse töökoosoleku. Nagu kokku lepitud, olid kõik osalevad koolid kirjutanud oma lõpud neile saadetud lugudele ja need ootavad nüüd illustreerimist.

Järgmisele kohtumisele oodatakse meid Barcelonasse märtsi algul. Selleks puhuks joonistavad meie algklasside õpilased praegu illustratsioone meile Belgiast saadetud loole „India vesiroosid“. Meie lugude raamat peaks valmima projekti lõpetamise ajaks, kui kohtume Belgias mai algul.

Pilte vaata siit.

2. koht Autobahn-il

1. veebruaril 2016 osalesid meie kooli viiendikud Kertu Riin Figol, Kaisa Lember, Kaisa Vaherna ja Mel-Fred Lehispuu Goethe Instituudi poolt korraldataval interaktiivsel keelemängul AUTOBAHN ning saavutasid ligi 30 võistkonna seas väga tubli 2. koha.

4-liikmelised võistkonnad Pärnu linna ja maakonna koolidest “reisisid” mängus läbi Saksamaa, Austria ja Šveitsi linnade ning said erinevaid ülesandeid täites juurde teadmisi saksakeelsete maade, nende kultuuri ja erinevate toodete kohta.

Ole osav ja kiire 2016

01. veebruaril 2016 toimus 1.-4. klasside OLE OSAV JA KIIRE võistlussarja järjekordne etapp. Osalesid Pärnu-Jaagupi Gümnaasium, Are Põhikool, Libatse ja Vahenurme Lasteaed-algkool. Seekord Koonga ja Lõpe Põhikool osaleda ei saanud muude ürituste pärast.

Toimus 4 pingelist teatevõistlust. Võistkondi tunnustati maiustustega ja loositi koolide vahel ka lisaauhind, mis oli kabe lauamäng. Arutati ka viimase etapi läbiviimist, mis on individuaalne võistlus kergejõustikus (60 m jooks, kaugushüpe, pallivise ja 300 m jooks).

Õppeaasta viimane võistlus toimub kokkuleppeliselt 12. mail 2016.

Võistluste korraldajad Urve Indermitte ja Kaspar Kõiva.

Pilte vaata siit.