Abiturientide koolitunnid Tallinnas

9. oktoobril 2015 toimus Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumi 12. klassile õppereis Tallinnasse. Külastati KUMU, Okupatsioonide muuseumi, Eesti Rahvusraamatukogu ja VAT teatrit.

Esimene tund algas KUMU-s näituse “Nõukogude aeg (mälu)pildis” külastamisega. Õpilaste sõnul oli näitus huvitav ning neile meeldis võimalus ka ise kaasa rääkida ja pilte tõlgendada. Kunstimuuseumis jäi aega tervele majale tiir peale teha. Põnevust pakkus nii vastavatud näitus islandi kunstist kui ka “Vaikus on kuldne. Ilmar Laaban ja eksperimendid helis ning keeles”.

Okupatsioonide muuseumis oldi ajalootunnis, kus eksponaatide kaudu tehti selgeks Nõukogude ja Saksa okupatsiooniaeg Eestis ja saadi ülevaade digitaliseeritud kogudest. Järgmiseks suunduti rahvusraamatukokku, kus oli küll vähe aega ringi vaadata, aga ülevaate maja arhitektuurist, lugemissaalidest jm huvitavast siiski saadi.

Päeva lõpetas VAT teatri etendus “Estonian Hikikomori”, mis tekitas abiturientides vastakaid arvamusi. Üldiselt peeti etendust siiski naljakaks. Hilse-Helli arvates oli päev sisukas ja möödus kiiresti.

Laura Tamm

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga