Võõrustasime õpilasi Poolast

Osaga nendest õpilastest, kes valmistusid Eestisse meile külla tulema, saime tuttavaks juba Poolas, ühisel lõkkeõhtul. Mõned neist olid Eestis juba käinud, kuid soovisid ikka ja jälle veel tulla. Seega proovisime neile kokku panna sellise programmi, mis eelmistega väga ei kattuks, kuid sisaldaks ka enne külastatud ja Poola lastele meeldinud kohti. Külalised viibisid meil 17.-22.08.2015.

Esimene külaskäigupäev viis meid Võhma Valgusevabrikusse, kus meile näidati küünalde valmistamist ja anti ka igaühele võimalus teha oma isiklik küünal. Pärastpoole said lapsed uisutada parafiiniväljakul, mängida palli või koroonat. Peale lõunat käisime Viljandi lossivaremetes jalutamas ja tulime koju tagasi läbi Pärnu, kus tegime jalutuskäigu piki mereranda.

Kolmapäev leidis meid Tallinna Meremuuseumi juurest, kust läks vanaaegne aurulaev Katharina Naissaarele. Saime palju teada saare ajaloolise ja militaristliku mineviku kohta ning meresõit ise oli elamus omaette. Tegime ka 10-kilomeetrise matka saare lõunaosas. Selleks ajaks valitses juba ka Eestis päris korralik palavus, aga õnneks kulges rada enamasti puude varjus. Pärast jalutuskäiku Vanas Tallinnas ning postkaartide ostmist läks sõit jälle kodu poole.

Neljapäev oli hästi huvitav, sest siis viisime oma külalised Aresse alpakafarmi ja Järvakandi klaasivabrikusse, kus iga laps sai meisterdada klaasist luige ning õpetajad proovisid ka vaasi tegemist. Oma taiesed saavad nad kätte septembri alguses, kui meie valla delegatsioon osaleb Poolas suurel lõikuspeol. Õhtul tegime kooli pargis väikese grillipeo ja meie õpilased, kes olid Poolas käinud, olid ka osalema oodatud. Reede pühendasime Vembu-Tembumaale ja laupäeval käisime Tervise Paradiisis sulistamas. Külalistel oli ka võimalus vaadata meie öölaulupidu ja Päästeameti demoesinemist ning osaleda suvelõpupeol.

Hüvastijätt oli mõnevõrra kurb, sest see sisutihe nädal sai kuidagi väga kiiresti otsa. Kui Poola õpetaja küsis, kes tahab koju minna, ei tõusnud korraga ühtki kätt. Isegi väike Amelia, kes esimesel õhtul väga koju igatses ja alles Tervise Paradiisis, kui ma küsisin, kuidas meeldib, mulle „Very funny!“ vastas, raputas pead. Otsustasime siis, et järgmisel aastal kohtume jälle ja loodame, et on sama ilusad ilmad ja sama tore seltskond.

Pilte vaata siit.

Õpetajad Anne Alus ja Aino Siniväli

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga