Külas Poola sõprusvallas

Augusti esimesel nädalal (03.-08.08.2015) sai teoks järjekordne, juba viies meie kooli õpilaste külaskäik Poolasse, Ostrow Masowiecka valda. Kuna 6. klass oli väike, tuli meiega kaasa 3 õpilast Libatse Lasteaed-algkoolist ja mõned õpilased eelmise aasta 7. ning 9. klassist. Peatusime nagu eelmiselgi aastal Nagoszewo põhikoolis ja käisime ka ära Lõuna-Poolas Slovakkia piiri ääres. Ilmad olid Poolas väga palavad, eriti meile, kes me olime jahedapoolse suvega juba harjunud ja sellest tüdidagi jõudnud. Ainult Krakovis saime kaela korraliku äikesevihma, mis õnneks lühikest aega kestis.

Kõige suuremaks elamuseks oli meie õpilastele küllaltki pikk ja raske mägimatk 1752 m kõrguse Babia Gora mäe tippu, kus õieti midagi peale kivide enam ei kasvanudki. Ronima hakkasime, tõsi küll, 1010 m kõrguselt. Mõnel meist ei õnnestunudki tippu välja jõuda, aga need, kes jõudsid, ei kahetsenud. Ka mäemuuseum, kus oli välja pandud vanaaegset ja kaasaegset alpinistide varustust ning maailma kõrgeimate mägede makette, oli väga huvitav. Meile näidati ka filmi Poola ühest kuulsaimast alpinistist Jerzy Kukuzskast.

Meie programmi mahtusid veel ujumine siseujulas, ekskursioon Krakovi vanalinnas, kaks lõkkeõhtut, paar poeskäiku ja Euroopa keskpunkti külastamine Bialystoki lähedal. Enne ärasõitu kinkis kohalik vallavanem igale lapsele seljakoti ja termokruusi. Meiepoolseteks kingitusteks olid śokolaadikarbid ja Eesti rahvuslike motiividega meened. Kokku sõitsime edasi-tagasi maha ligi 3000 kilomeetrit. Kuna paljudele oli see reis esimene läbi nii mitme välisriigi, siis uut ja huvitavat oli kindlasti palju. Poola õpilasi ootame meile külla augusti kolmandal nädalal.

Pilte vaata siit.

Õpetajad Anne Alus ja Aino Siniväli

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga