Maakondlik inglise keele päev

19. novembril 2014 toimus III maakondlik inglise keele päev 4.–6. klasside õpilastele. Osavõtjateks olid 3–4-liikmelised esindused maakonna põhikoolidest ja gümnaasiumitest, kokku osales 11 kooli. Teemaks oli seekord kool ja õppimine.

Pärast väikest sissejuhatust maakonna inglise keele ainesektsiooni esinaiselt Kersti Rohtmetsalt alustati kodus ettevalmistatud esinemistega. Kes tutvustas oma kooli, kes esitas kooliteemalisi nalju või sketše, kes laulukesi. Meie koolist osalesid 5.klassi õpilased Iiris Lõsjuk, Anita-Ly Laan, Lisandra Pilli ja Kadi Kruusmann. Õpetaja Meeli Tasane oli neile selgeks õpetanud hulga inglise lastelaule, mis õiges järjestuses moodustasid toreda loo lapse koolipäevast ja õppetundidest. Peale esinemisi jagunesime rühmadesse ja hakkasime lahendama viktoriini ning ristsõnu. Ühislauluks oli seekord šoti rahvaviis “My Bonnie”, mida kõik lapsed oskasid. Lastel tuli ka kokku panna kümnesõnalisi kooliteemalisi lauseid ja lugeda liisusalmi. Lõpuks tantsisime inglise-hollandi päritolu tantsu “Pat-a-cake polka” ja vana kauboitantsu “Praise grase mixer”.

Üritust toetasid Ameerika saatkond ja Pärnumaa Omavalitsuste Liit, kelle poolt olid lastele väikesed maiuspalad ja igale koolile veidi õppematerjale.
Inglise keele päeva sisustamisel aitasid kaasa maakonna aktiivsed inglise keele õpetajad Ülle Toomingas Vändrast, Viktor Koop Häädemeestelt, Ülle Haavasaar Jõõprest, Ingrid Lilles ja Kersti Rohtmets Paikuselt ning allakirjutanu.
Päeva võtsime tüdrukutega kokku sõõrikukohvikus ning kõigil oli heameel hästi korda läinud esinemisest ning kogutud tarkuseteradest.

Pilte vaata siit.

Õpetaja Aino Siniväli

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga