Kaks tundi vabatahtlikuna

JA Eesti ja EBS Gümnaasium kutsusid 8.-9. klassi õpilasi kaasa lööma loovas ja põnevas meeskonnamängus Creatlon!

Õpilastel on võimalus kokku panna oma meeskond ja võita pilet äriklassi! Creatlonis saab end proovile panna kolmel alal: teadmised – on-line viktoriin majandusest ja ettevõtlusest, ettevõtlusalane meeskonnatöö – kuu aja jooksul tuleb lahendada 5-7 kompleksset ülesannet ja loovus. II vooru võistluse üks ülesanne käia vabatahtlikult kuskil tööd tegemas.

Vabatahtlikuks käisime me (Merilyn Pähkel, Helen Sai ja Karin Lehe) 18. novembri õhtupoolikul. Seda tegime just tänu Creatloni majandusõppe võistlusel osalemise pärast. Kui kuulsime sellest ülesandest algselt, mõtlesime me minna loomade varjupaika, kuid hiljem otsustasime ümber. Me soovisime hoopiski minna kohta, kus võib-olla nii palju inimesi ei käi. Sellega sündis otsus minna Toidupanka.

Toidupanka minek tundus juba algselt põnev kuna me tegelikult ei teadnudki, millega nad täpselt tegelevad. Seal olles saimegi me teada rohkem Toidupanga tööst, proovida teha toidupakke ja neid vajajatele jagada. Selles juhatasid meid kaks sõbralikku naist, kes olid seal samuti vabatahtlikud. Nende töö on äärmiselt tänuväärne ja selliseid inimesi võiks palju rohkem olla. Aga nüüd Toidupanga tööst ja mis nad üldse teevad. Toidupank kogub poodidelt kuupäeva ületanud toidukraami ja jagab need vajajatele. Harvemalt korraldavad nad korjanduspäevi poodides, kus saavad inimesed ise toitu annetada. Ka meid kutsuti nende järgmisele korjanduspäevale appi ja meil on plaanis sinna minna.

Suure tänu on ära teeninud KÕIK Toidupanga vabatahtlikud selle töö eest, mida nad teevad ja ka Creatlon, et nad suunavad noori vabatahtlikult tööle. Saime Toidupangas väga põneva kogemuse.

Karin Lehe

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga