Vahetusõpilasena Viinis

Meie gümnaasiumi õpilased (5 üheteistkümnendikku, 2 kaheteistkümnendast klassist) ja saatjaks saksa keele õpetaja Aili Vunk käisid septembri viimasel nädalal vahetusõpilastena Austrias, Viinis. Me olime seal nädal aega ning kõik elasid eraldi vahetusperedes.

Pühapäeva varahommikul alustasime reisiga Viini. Kõik õpilased olid vaatamata vähesele unele väga elevil ja rõõmsad. Peale pikka ja väsitavat lendu jõudsime Viini, kus me saime kokku oma vahetusperedega. Vahetuspered olid kõik väga sõbralikud ja hoolitsevad. Hommikuti käisime koos oma vahetusõdedega paar tundi koolis.

Esmaspäeval läksime peale paaritunnist koolis olekut linna peale orienteerumismängu mängima ning samal ajal tutvusime linnaga. See oli väga põnev, kuna küsimuste lehel oli tekst kolmes keeles: inglise keeles, saksa keeles ja eesti keeles ning õpilased pidid omavahel koostööd tegema.

Teisipäeval oli väga tihe graafik. Hommikul kohtusime kooli direktoriga, kes tervitas meid enda koolis ja tutvustas oma koolisüsteemi. Peale seda läksime Belvedere lossi, mida ümbritses imeline lossiaed, kus oli väga palju erinevaid kauneid lilli ja puid. Belvedere lossi juurest oli imeline vaade Viini linnale ning mägedele. Lossi sees oli kunstimuuseum, kus võis näha väga paljude kuulsate Austria kunstnike nagu näiteks Klimti, Schiene, Kokoschka töid. Pärast pildigaleriid sõitsime Tanzschule Wagnerisse, kus õpetati meile Viini valssi.

Kolmapäeval läksime koos kooli kunstiõpetajaga õppekäigule Donau City vaateplatvormile, mis on Viini kõige uuem kõrgehitis (58.korrust). Vaateplatvormilt oli imeilus vaade Viini linnale ning Doonau jõele. Kui olime piisavalt vaateid nautinud ja kõigil said pildid tehtud, läksime jalutuskäigule Doonau äärde, mille lõpus ületasime ka jalakäijate silla üle Doonau jõe. Kooli tagasi jõudes, osalesime kooriproovil, kus õppisime koos kohalike õpilastega inglise keelset laulu kaanonina.

Neljapäeval sõitsime Schönbrunni lossi juurde. Lossi sisemuses olid kõik ruumid nii nagu see oli vanasti olnud. Lossi külastuse otsustasime jätta mõneks järgmiseks korraks, küll aga uurisime natuke Habsburgide dünastia sugupuud ja eriti huvitas kõiki õpetajate jutustus austerlaste lemmikkeisrinnast Sisist. Imetlesime lossi vastas olevat suurt skulptuuridega koske (Neptunbrunnen), mis oli väga detailne ja imeilus ning lossi ja kose vahel oli väga suur lossiaed, mis oli silmapaistev just oma mustrite ja värviküllusega. Kooli juurde tagasi minnes jalutasime ka läbi kuulsa Naschmarkti (vana turg). See oli väga suur turg, kus müüdi sõna otseses mõttes kõike, müüjad olid väga professionaalsed ja igal pool sai kõike proovida. Õhtul pimedas viidi meid Kahlenbergi mäele, kust saime näha vapustavat vaadet öisele valgustatud linnale. Mäest alla jalutasime valgustamata rada mööda viinamarjaistanduste vahelt Kahnberger Dorfi, väikesesse külakesse, kust edasi siis juba bussiga linna tagasi.

Reedel oli koolis meie presentatsioon, kus tutvustasime Eestit (Eidi, Kaidi ja Maret) ning Eesti tavasid ja kombeid. Kaks 11. klassi õpilast Egne ja Liina õpetasid Viini kooli õpilastele meie rahvatantsu, mis kõigile väga meeldis. Liisa ja Saskia tegid ülevaate eesti muusikast läbi aegade. Kõik õhtupoolikud ja laupäev olid vabad, kus veedeti aega perede seltsis. Pühapäeva varahommikul lendasime tagasi kodumaale.

Kaidi Oago
11. klass

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga