Meistrite Akadeemia Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis

6. mail 2014 kell 13.30 kogunesime kooli aulasse kuulama Pille Lille Muusikute Fondi esitlust.

PLMF (Pille Lille Muusikute Fond) loodi 7. veebruaril 2003. aastal. See mittetulunduslik ühing toetab järjepidevalt Eesti muusikatalentide käekäiku, pakkudes neile täiendõppe- ning esinemisvõimalusi nii kodu- kui ka välismaal. 2004. aastal alustati üle-eestilise kontserdisarjaga – “Meistrite Akadeemia”, mis esitleb Eesti tippmuusikuid meie suurimates linnades.

Käesolev kontsert tutvustas ühte oma generatsiooni väljapaistvamaid ja omanäolisemaid pianiste Irina Zahharenkovat. Irina Zahharenkova on õppinud klaverit Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias prof. Lilian Semperi ning Sibeliuse Akadeemias prof. Hui-Ying Liu-Tawaststjerna juures. Ta on võitnud peapreemiad mitmetel rahvusvahelistel konkurssidel. Lisaks annab ta sageli kontserte ka ajaloolisel klahvpillil – klavessiinil. Noore muusiku esituses kõlasid Ludvig van Beethoveni, Wolfgang Amadeus Mozarti ja Edvard Griegi teosed.

Pille Lill alustas oma muusikuteed klaveriõpingutega Pärnu Lastemuusikakoolis. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) on ta lõpetanud muusikapedagoogika ja ooperilaulu erialal. Oma haridusteed jätkas ta Londoni Guildhall School of Music and Drama magistrantuuris ning magistrikraadi kaitses Helsingi Sibeliuse Akadeemias. Ta on esinenud ooperi-, oratooriumi- ja kammerlauljana paljudes maades, on laulnud pearolle ligi 30 ooperis. Kontserdil esitas Pille Lill eesti suurima sümfooniku, Eduard Tubina kauneid laule.
Muusikapalade vahel kuulsime huvitavaid fakte heliloojate, nende teoste, interpreetide ja üldse muusika kohta.

Õpetaja Elena Mägi

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga