Koolimuuseum laienes uue õppeklassi võrra

18. detsembril 2013 avati koolimuuseumi uus õppeklass, mis on sisustatud teemal “Eesti kool nõukogude ajal”. Õppeklassis on võimalik läbi viia muuseumi erinevate valdkondadega seotud õppetunde. Muuseumijuhataja Elve Tamvere sõnul on siin esindatud tolleaegse kooli kolm olulisemat tahku: õppetöö, mida kajastavad ainetealased riiulid; ideoloogiline töö, mille sümboolikaga on sisustatud punanurk; töökasvatus ja vaba aja sisustamine, mille kohta annab ülevaadet malevaelu atribuutika.

Välja on pandud ka näidised omaaegsest koolivormist. Koolimuuseumi juhataja Elve Tamvere on Vabariigis tunnustatud kodu-uurimistööde juhendaja ning hetkel on tal mitme õpilasega käsil uurimistööd Siberi aastate teemal.

Koolimuuseumi rajaja May Eliisabeth Maiste sõnul sai muuseumi rajamise ja kogumistööde ajendiks sügaval nõukogude ajal usk, et ühel päeval elame taas vabas Eestis. Ta paneb kuulajatele südamele, et tuleks kirkana säilitada usku ja lootust Eesti tulevikku.

Avamisürituse külastajate kingitused nõukogudeaegse kooli õppevara näol täiendasid muuseumikogu mitmete väärtuslike eksponaatidega. Vaid minevikku tundes ja mäletades saame seada sihte tulevikuks – kuhu minna ja kuhu enam kunagi sattuda ei tahaks.

Õpetaja Virve Lohu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga