Inglise keele päev

4. detsembril 2013 toimus Pärnu maakonna koolide teine inglise keele päev, mille seekordseks teemaks oli “Teater”. Osales 12 kooli umbes 45 osavõtjaga. Iga kooli meeskond pidi kodus ette valmistama lühikese teatrietenduse, ülejäänud tegevused hoiti esialgu saladuses.

Meie koolist osales kolm kaheksanda klassi tüdrukut – Helen Sai, Karin Lehe ja Merilyn Pähkel, kes etendasid Roald Dahl’i muinasjuttu Punamütsikesest kaasaegses võtmes. Huvitavaid etteasteid oli teistelgi, näiteks Jõõpre kooli õpilased laulsid maha terve lühiooperi siilipoisist, kellest sai nägus prints ja Häädemeeste Keskkool etendas katkendi Hollandi legendist, mis rääkis poisist, kes hoidis sõrme tammi ees. Kummalisel kombel olime valinud Vändra Gümnaasiumiga sama lavastuse, kuid lahendasime selle erinevalt ja tundus, et publikule meeldis meie variant rohkem. Enamus koole oli läinud kergema vastupanu teed ja etendas lõbusaid sketse.

Peale lühinäidendite vaatamist jaotati õpilased erivärviliste šokolaaditahvlite abil segavõistkondadesse ja nad pidid lahendama teatriteemalist viktoriini ning ristsõnu, panema kokku lauseid ja laulusõnu ning lõpuks tantsisime koos “Hokey-pokey’t”.
Kuna võistlusmoment puudus, said õpilased vabas õhkkonnas proovida oma inglise keele oskust, suhelda eakaaslastega, harjutada meeskonnatöö oskusi ja nautida seda toredat päeva.

Üritust toetasid toredate kingituste näol USA ja Iiri Vabariigi saatkonnad ning Pärnu Maavalitsus.

Pilte vaata siit.

Aino Siniväli, inglise keele õpetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga