Arhiiv kuude lõikes: november 2013

Hea eeskuju 2013

Kas mäletate, kui kolm aastat tagasi OMA RIIK alustas üleskutset, et selgitada välja, kes on meie Hea eeskuju? Õpilastel oli võimalus esitada enda HEA EESKUJU meie koolist. Esimesel aastal andsime kahele õpilasele tiitli, eelmisel aastal tervelt viiele. Sel aastal oli tublisid kandidaate esitatud kolm ja arvasime , et kõik need kolm õpilast on seda tiitlit väärt!

Lembit Laks

Lembit on üks väga omapärane isiksus. Ta on lahke, äärmiselt aktiivne ja seiklushimuline 18 aastane noormees. Lembit on heasüdamilik, ettevõtlik ja kohusetundlik. Ta on äärmiselt sportilik noor, näituseks oli tema üks neist seistmest mehest, kes teenisid Eestile esmakordselt hõbemedali tuletõrjespordi MM-il. Tuletõrjesport on tema hobi juba tükk aega. Mäletame kui üks kord kehalise kasvatuse tunnis kutsus ta kokku mõned meie klassist ja rääkis meile, et ta tahaks meiega minna võistlustele tuletõrjespordiga. Meist keegi polnud varem tuletõrjespordiga tegelenud, kuid ometigi suutsime koos Lembitu abiga saavutada I koht mootorpumbaga hargnemises ja samuti ka teatejooksus. Peale meie klassi läksid sinna veel mõned klassid ja just nimelt Lembit oli see, kes selle ettevõtmise ette võttis. Tal oli viitsimist meid võistlustele viia ja teha kõikide klassidega mitmeid kordi trenni. Ka teistel klassidel läks hästi. Aga nagu ennist sai öeldud, on Lembit väga mitmekesine. Lembit tegeleb peale voolikute ühendamisega ka Tuljaku vihtumisega.

Helen Sai, Merilyn Pähkel, Mattias Nurmik, Karin Lehe, Kendro Härm

Iiris Prosa

Kodutütred esitavad Hea eeskuju kandidaadiks Iiris Prosa.
Ta on üks tugevamaid isiksusi , keda me teame. Alati hästi positiivne, tegus, aktiivne ja aus. Ta on hästi humoorikas ja ka kõige kurvematel hetkeil on Iris see, kes lohutab ja alati kõigile naeratuse suule toob. Ta suudab istuda väga vaikselt metsas puu all ja õigel ajal jooksu panna. Ta on kiire ning äärmiselt loogilise mõtlemisega.
Iirises peitub kindlasti juhiroll, kuid me peame silmas head juhti, kes selgitab ja suunab alati õiges suunas, isegi siis kui oled lootusetult eksinud.
Iiris on meid õpetanud ja juhendanud õpetajate äraolekul, jaganud elutarkusi ning suureks eeskujuks.
Kui midagi juhtub, on Iiris see, kes aitab.

Merilyn Pähkel, Helen Sai, Aet Marliise Eriste, Erin Ruul

Mirjam Paroll

On heategusid, mille käigus tõtatakse appi, kui midagi on juhtunud. Need on kui kangelasteod, mis toimuvad kõikide silma all. Aga on ka heategusid, mida toimetatakse vaikselt, kõige igapäevasemates olukordades, kuid tänu sellistele tegudele hoitakse ära mitmedki halvad, ebameeldivate tagajärgedega olukorrad.
Tavaliselt on need inimesed, kes ei oota selleks käsku ega korraldust, et märgata ja aidata abivajajat.
Üks selliseid õpilasi on Mirjam Paroll.Ta on esmapilgul vaikne ja tagasihoidlik tüdruk. Mirjami eeskuju vääriv käitumine avaldub siis, kui tema hea sõbranna ja klassikaaslane vajab tema toetavat kätt. Need on olukorrad, mille käigus mingid kõrvalmõjud on võtnud tema kaaslaselt tasakaalu ja turvatunde.Kui täiskasvanud ei ole leidnud sellise olukorra leevendamiseks alati õigeid vahendeid, on Mirjam seda teinud väga leidlikult, kannatlikult ja hoolivalt. Imetlusväärne on, et ta teeb seda ilma kellegi korraldusteta ning vahel isegi ennetades, pannes tähele sõbranna jaoks kriitilisi olukordi. Mirjamilt on õppida seda, kuidas olla toeks abivajajatele ning märgata teiste inimeste vajadusi.

Anneli Sassor

Pilte vaata siit.

Meie õpilased said 2. kohta maakondlikul võistlusel Mõtle loogiliselt

19. novembril 2013 toimus Paikusel maakondlik võistlus “Mõtle loogiliselt”. Meie kooli võistkonna koosseisu kuulusid Endrik Allen Saagim, Sigre Kodasma, Emma Jõgi, Karin Lehe ja Annabel Mägi. Võistkond saavutas 2. koha. Õpilasi juhendasid Hille Uustamm ja Klaarika Prii.

Pärnu Postimehes http://www.parnupostimees.ee/2604600/loogikamangu-voistlusel-oli-parim-kilingi-nomme-gumnaasium/

Pilte vaata siit.

Õpetaja Hille Uustamm

Loogikamängu Mõtle loogiliselt 2013 tulemused

7. novembril 2013 toimus meie koolis 5.–9. klassile mõeldud kolmas Loogikamängude võistlus. Kokku osales 18 õpilast. Oli neid, kes osalesid esimest korda, ja ka neid, kes igal aastal nuputamas käinud. Parimad olid:

5. klass

I koht Endrik Allen Saagim
II-III koht Ketrin Salumaa
II-III koht Maiko Toimet

6. klass

I koht Sigre Kodasma
II-III koht Katariina Peetson
II-III koht Johanna Roos

7. klass

I koht Emma Jõgi
II koht Johanna Pilli
III koht Joosep Mattis Eriste

8. klass

I koht Helen Sai
II koht Karin Lehe

9. klass

I koht Annabel Mägi
II koht Emil Oliver Sokk
III koht Rasmus Rand

Kõige rohkem punkte kogusid Emma ja Annabel (mõlemal 73) ning Johanna Pilli (69 punkti). Pilte vaata siit.

Õpetaja Hille Uustamm