“Oma riikide” laager

5.-6. aprillil 2013 toimus Sürgavere Põhikoolis Oma Riikide laager. Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumist osalesid seal Helen Sai, Kendro Härm, Karin Lehe ja Merilyn Pähkel. Peale Sürgavere ja Pärnu-Jaagupi osalesid ka õpilased Surju Põhikoolist.

Laagri esimesel päeval saadi üksteisega erinevate mängude abil tuttavaks. Öhtul käis rääkimas Karksi-Nuia Noortekeskuse esindaja Kätlyn Jürisaar, kes on oli oma kooli õpilasesinduse president. Nüüdseks on tema koha saanud juba keegi teine. Kindlasti saime ta jutust palju uusi ideid ja teadmisi, mida meie kooliski võiks teha.

Peale seda näitasid kõik koolid oma ette valmistatud ettekannet oma kooli Oma Riigist. Huvitav oli kuulata, kuidas käivad asjad teistes koolides ja millega tegutseb nende Oma Riik.

Õhtu lõpus oli veel disko, kus osalesid ka Sürgavere kooli õpilased ja esines Sürgavere kooli tantsutrupp.
Järgmise päeva hommikul toimus osaluskohvik, kus kõik said sõna sekka öelda nimetatud teemadel: kuidas luua läbilöövaid üritusi, kas ja milleks on vaja Oma Riigi kohut, milline peaks olema toimiv valimiskampaania ja kuidas levitada Oma Riiki. Leidsime palju lahendusi küsimustele, mis meid juba ammu vaevasid ja saime teada ka teiste arvamusi.

Lõunal üritasime teha reklaami, kas meie kooli Oma Riigist või Oma Riigist üldiselt. Meie valisime Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumi Oma Riigi reklaami. Kuid kus on tehnika, seal midagi nihu keerab ja nii ka see kord ei saanud me oma filmikaadreid kokku panna, kuid lõbus oli sellegi poolest.

Kindlasti oleks patt olnud külastama jätta Sürgavere muuseumit. Sealt saime teada kunagisest kooli elust.
Ja siis oligi aeg jätta oma uued sõbrad maha ja asuda teele. Kuid enne seda jagasime omavahel tänusõnu ja sõime maitsvat kringlit.

Karin Lehe

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga