Väljasõit Torisse

17. veebruaril 2013 läksime Tori kanti Mutimuudi kennelisse kelgukoertega sõitma. Meid sõidutasid Kätry ema, Feliksi isa ja õpetaja Tarvi. Kaasas olid ka meie klassijuhataja ja õpetaja Meeli ning tema tütred. Sõita tuli umbes pool tundi. Kui kohale jõudsime, võtsid meid vastu peremees Ain ja rõõmustavad koerad. Vaatasime koeri läbi võrgu ja mõned üksikud toodi ka välja. Need olid Siberi malamuudid ja Alaska husky’d. Tegime palju pilte.

Siis pandi kuus koera kelgu ette ja kaks last kelgu peale. Tagapool oli teine, kergem kelk, millel sai istuda üks laps ja teine seista taga jalastel. Ülejäänud läksid raja äärde jalgsi. Kuna meid oli vähe, said mitmed kuni neli korda sõita. Mõne koha peal pidi kelk peaaegu ümber minema ja see oli väga põnev. Koerad jooksid väga kiiresti ja ei väsinud üldse ära. Tagasi maja juurde jõudes näitas peremees meile kärusid, millega koerad suvel trenni teevad. Siis kutsuti meid tuppa kooki sööma ja teed jooma. Nägime kõiki võistlustelt toodud karikaid ja imetlesime perenaise kootud sooje koerakarvast sokke, kindaid ja mütse.

Peale kookide ja kommide maitsmist rääkis perenaine Kersti meile palju huvitavat oma koertest, nende treenimisest ja võistlustest. Mängisime ka paari mängu, kus näiteks ühes tuli võistkondadel kirjutada paberile nii palju koerte nimesid kui me teadsime. Võitjaks tuli peremees Ain, kes luges üles kõik oma 38 koera.

Siis saabus aeg kutsudega hüvasti jätta. Tegime veel viimased pildid kenneli veterani Ertoga, kes oli ülisõbralik ja laskis kõigil ennast paitada. Tore päiksepaisteline pärastlõuna koos vahva kelgusõidu ja külalislahke pererahvaga oli kauaks meelde jääv elamus.

Pildid kooli veebilehel.

Anna-Maria Pihelgas
IV klass

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga