Uus Comenius projekt “Nature and its magic sounds”

Õpetajad Daisy Kärner ja Meeli Tasane

Meie uues Comenius projektis „Nature and its magic sounds“ osalevad koolid Prantsusmaalt Agenist- Lycee Professionel Antonie Lomet, College Alexandre Macal Guadaloupelt, mis samuti on Prantsusmaa saar Kariibi meres. Talas Fatma Mustafa Hascalik Ilkögretim Okulu Kayserist Türgist. Zespol Szkol-Publiczne Gimnazjum Staszowist Poolast, Barn och utbildningsförvaltningen 64281 Flenist Rootsist. Chastna Profilirana Gimnazia „Leonardo da Vinci“ Dobrichist Bulgaariast, Koszisz Szent Istvan Gimnazium Ujfehertost Ungarist. Istituto Comprensivo „Leone Caetani“ Cisterna Di Latina-Itaaliast ja IES Joaquin Turina Sevillast Hispaaniast. Meie kooli projektijuht on õpetaja Daisy Kärner.

Sevillas toimus esimene projekti kohtumine ja kohal olid kõik projektis osalevad riigid. Projekti algatajaks on Itaalia kool. Esimesel kohtumisel saadi teada, mis koolidega tegemist on. Agenist pärit kool on kutsekool, Bulgaaria kool on erakool, kus õpilasi alla 100. Türgi kool on põhikool, Rootsi koolis katsetatakse vabasruumis õpetamismetoodikat: kolm klassi kõik ühes ruumis ja õpe toimub vabas vormis. Itaalia koolis on ka põhikooli õpilased kõik koos ühes koolis. Sevilla kool on ainult gümnaasium, samamoodi ka koolid Ungaris ja Poolas. Esimesel kohtumisel arutati läbi projekti toimumise kava ja pandi paika kohtumispaigad. Meie kool võõrustab külalisi mais 2014. Samuti valiti välja ka projekti logo. Võitjaks osutus Guadaloupe õpilase poolt joonistatud logo.

Kogu projekti seltkonnaga käidi läbi vapustav Sevilla kesklinn, külastati Sevilla katedraali ja kuninglikku residentsi. Jalutati imelistes parkides ja nauditi vapustavat ilma, kus sooja oli 20 kraadi ümber. Samuti sõidutati meid Cordobasse, kus külastasime katedraali ja Cordoba lähedal asuvat Araabia kunagist asulat. Maitsesime kohalikke väga häid ja huvitavaid roogasid, mida kutsuti tapasteks. Õpetajatel avanes võimalus näha ehtsat flamenco tantsu. Järgmine projketikohtumine on veebruaris Prantsusmaal Agenis.

Pilte saate vaadata kooli pildigaleriist.

Meeli Tasane

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga